Windows 10 oktober 2018 opdatering

Windows 10 oktober 2018 opdatering

Microsoft har besluttet sig for, at udgive store opdateringer hvert halve år, der kommer en om foråret og til efteråret. Microsoft er nu, efter vi i april fik seneste opdatering, klar til at udgive den nyeste version: Windows 10 Version 1809 Oktober opdatering.

Jeg har brugt en beta version af Windows 10 oktober 2018 opdatering, så nogle ting kan have ændret sig mellem nu og den endelige udgave, men her er de største ændringer og de bedste nye funktioner, der er på vej til din Windows 10 pc.

Udklipshistorik og cloud synkronisering

Med Windows 10 oktober 2018 Opdateringen, vil du gerne lære en fjerde tastaturgenvej til dine klippe, kopiere og indsætte behov. Udover Ctrl-X, Ctrl-C og Ctrl-V skal du arbejde Windows-tast + V ind i din arbejdsgang. Det skyldes, at Windows 10 oktober 2018 opdaterer udklipsholderen på to vigtige måder. For det første kan det nu gemme dine udskårne og kopierede data, så du kan få adgang til mere end bare de seneste. For det andet kan du synkronisere din udklipsholder på tværs af dine andre Windows-enheder. Jeg er ikke sikker på, hvor nyttigt synkroniseringsfunktionen vil ende med at blive, men clipboard historikken virker umiddelbart virkelig godt.
Tryk på Windows-tasten og tasten V for at se din udklipshistorie, hvor du kan indsætte nogle af elementerne eller sætte dem fast eller slette dem.

For at aktivere udklipshistorie og synkronisering skal du gå til Indstillinger> System> Udklipsholder og skifte på udklipshistorik og Synkronisering på tværs af enheder.

Mørk tilstand til Microsoft-apps

I lighed med mørk tilstand der kommer med den kommende MacOS Mojave, får Windows 10 sin egen mørke tilstand med Windows 10 oktober 2018 opdatering. Du kan gøre Microsofts apps, herunder Stifinder, Indstillinger og App Store mørke.

Gå til Indstillinger> Tilpasning> Farver, rul til bunden og for Vælg din standardapp-tilstand, vælg Mørk. Det påvirker imidlertid ikke Edge, som har sin egen mørke tilstand indstilling.

Nyt og lidt forbedret skærmbillede værktøj

Windows 10 oktober 2018 opdatering introducerer en ny måde at tage skærmbilleder på. Snipping Tool er ude. Snip & Sketch er inde.
Det nye Snip & Sketch-værktøj er lettere at få adgang til og gør det nemmere at dele screenshots, men det mangler i følge mig, to vigtige funktioner. For det tillader ikke nogen måde at tage et skærmbillede af et åbent vindue. For det andet er der ingen mulighed for at forsinke at tage et skærmbillede.
For at åbne skærmbillede værktøjet brug denne genvej: Windows-nøgle-Shift-S.

Forhåbentlig færre irriterende genstarter pga opdateringer

Den tilsyneladende endeløse strøm af Windows-opdateringer er en uendelig kilde til frustration. Microsoft har forsøgt at være mindre irriterende med sine opdateringer og gør sig nye bestræbelser på at lette din irritation ved at blive bedre til at forudsige, hvornår det vil passe bedst ind i din dag at opdatere.
Windows vil fremover forsøge at skelne imellem om du går fra dit skrivebord i et par timer, hele natten, lige er ude for at hente en kop eller en har hurtig samtale med en kollega for dermed at vælge det bedste tidspunkt til at genstarte og opdatere din pc.
Jeg har endnu ikke noget bevis for, at Microsofts nye prædiktive model til planlægning af opdateringer virker, men jeg har heller ikke noget bevis for det modsatte. Hidtil med beta har mit system ikke opdateret sig mod min vilje.

Din telefon app

Med Microsoft Windows 10 oktober 2018 opdatering får du en ny app. Den giver Android-brugere mulighed for at se deres telefons fotos på deres pc og få adgang til dem med træk og slip-lethed. Du vil også som Android bruger kunne sende og modtage SMS’er. Så behøver du ikke længere sende billeder til dig selv eller bruge cloud til at overføre dine ting. Opsætning er forvirrende for Android-brugere og meget begrænset til dem med en iPhone for øjeblikket. iPhone-brugere kan ikke få adgang til deres telefons fotos; Microsoft lover at “yderligere funktioner til iPhone overvejes til fremtidige udgivelser.”

Separat skriftstørrelses slider

Windows 10’s skaleringsindstillinger er meget nyttige til at gøre tekst, ikoner og apps lettere at læse på en høj opløsningsskærm, hvilket gør alt ser utroligt skarpt ud, men også utrolig småt. Du har indtil nu været i stand til at øge størrelsen af elementerne på din skærm med skalering, så du kan holde din skærm ved sin native opløsning, hvor tingene ser bedst ud, og man også kunne læse tekst og identificere ikoner uden skævhed. Nu har du endnu mere kontrol, fordi opdateringer fra Windows 10 oktober 2018 opdatering tilføjer en separat kontrol til at skalere størrelsen på skrifttyper, men det er ikke helt, Microsoft har dog gemt det godt væk ind i Indstillinger.
Find det her: Indstillinger> Tilgængelighed> Skærm for at gøre teksten større.

Nem opsætning af HDR

Der findes en ny “Windows HD FARVER”side. Denne side fortæller om din hardware er kompatibel med brug af høj dynamisk område (HDR) og bred farveskala (WCG). Disse funktioner bliver mere almindelige på 4K skærme.
Ud over at give oplysninger om systemets HDR- og WCG-funktioner, kan du med denne side konfigurere HDR-funktioner på dit system. Den viser dig også HDR-indhold, som f.eks. fotos, videoer, spil og apps, på dit system.
Disse funktioner kan kun bruges, hvis du har en HDR-kompatibel skærm tilsluttet din pc.
Find det under: Indstillinger> System> Skærm

Forbedringer af mobilt bredbånd

Microsoft overgår til en ny “Net Adapter” -driver i Windows. Dette forbedrer tilslutningssikkerheden for pc’er med mobilt bredbånd (LTE), uanset om de bruger et SIM-kort eller et USB-modem.
Denne nye driver er nu standard driveren, hvilket forbedrer hvordan Windows håndterer mobile data-internetforbindelser.
For pc’er med en cellulær dataforbindelse viser skærmen Indstillinger> Netværk og internet> Databrug nu mængden af data, du har brugt under roaming.

Windows Defender bliver Windows Security

Windows Defender Security Center-applikationen hedder nu blot “Windows Security.” Under Virus og Threat Protection viser nu sektionen “Aktuelle trusler” alle potentielle trusler, der har brug for handling, hvis nogen gør det.
Under Windows Sikkerhed> Virus og trusselsbeskyttelse> Administrer indstillinger, kan du nu aktivere en “-indstillingen Bloker misbrugende adfærd”. Microsoft siger, at dette vil gøre det muligt for Windows Defender Exploit Guard “, som vil hjælpe med at beskytte din pc mod udnyttelse.
Det er nu nemmere at aktivere Windows Defender Application Guard, som kører Edge-browseren i en isoleret, virtualiseret container for en mere sikker browseroplevelse. Gå til Windows Security> App & Browser Control og klik på “Installer Windows Defender Application Guard” under isoleret browsing. Du kan også konfigurere dens indstillinger herfra.
Hvis du er på en pc, der forvaltes af en organisation, kan du se de indstillinger, som din organisation har konfigureret her.
Der er også en ny side, der viser dig andre antivirus-, antimalware-, firewall- og sikkerhedsapps på din enhed. Gå til Windows Security> Indstillinger> Administrer udbydere for at se dem. Herfra kan du nemt åbne deres tilhørende apps eller se oplysninger om rapporterede problemer.

Font installation til alle brugere

Ældre versioner af Windows giver kun brugere med administrative rettigheder mulighed for at installere skrifttyper, og de skrifttyper blev derefter installeret var for alle brugere på hele systemet.
Windows 10 oktober 2018 opdatering forbedres på dette og giver alle mulighed for at installere skrifttyper. Når du højreklikker på en skrifttypefil i stifinder kan du vælge enten “Installer” for at installere den kun til din brugerkonto eller “Installer for alle brugere” for at installere det for alle brugere på systemet. Kun sidstnævnte mulighed kræver administratorrettigheder.

Strømforbrugs detaljer i joblisten

Windows jobliste indeholder nu to nye kolonner på fanen Processer. Disse kolonner er designet til at hjælpe dig med at forstå, hvilke apps og tjenester på dit system bruger mest strøm. De tager højde for CPU-, GPU- og diskbrugs aktivitet for at vurdere, hvor meget strøm hver proces bruger, hvilket vil fortælle dig, hvor dårlig hver proces er for din batterilevetid.
Kolonnen “Strømforbrug” viser en proces’ nuværende strømforbrug.
Kolonnen “Strøm forbrug trend” viser strømforbruget i løbet af de sidste to minutter, så du kan se processer, der bruger meget strøm, selvom de ikke bruger det i øjeblikket. Du kan sortere efter hver kolonne for at se dine mest strømslugende processer.

Nyt liv til spillelinjen

Spillelinjen, som blev redesignet i april 2018 opdatering, har nogle nyttige nye funktioner. Den indeholder indbyggede lydkontroller, som giver dig mulighed for at vælge din standard lydudgangsenhed eller kontrollere mængden af andre applikationer på dit system.
Det tilbyder også ydeevne visualiserings funktioner, så du kan se hvad dit spil rammer per sekund (FPS), CPU brug, GPU VRAM brug og system RAM forbrug over tid.
Du kan åbne spillelinjen ved at trykke på Windows + G hvor som helst, og en genvej til spillelinjen er nu også tilgængelig i menuen Start.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.