budget gaming computer

Gaming Doktoren - Bedste budget gaming computer til under 6900,-

At bygge en budget gaming computer behøver ikke at betyde, at det skal koste dig en formue. Hvis du vælger de rigtige dele og sparer de rigtige steder, er det stadig muligt at sammensætte en gaming computer, der kan spille de nyeste spil.

Det her er en budget gaming computer og derfor er alt ekstra taget fra såsom optiske drev og en ekstra harddisk. Vi har også fravalgt alle ekstra komponenter, der ikke har indvirkning på gaming og mange penge bruges her på grafikkortet.

Til gengæld kan du med det her system nemt opgradere, da der sidder et z370 bundkort i systemet, som vil kunne arbejde med cpu op til i7 8700k, du vil også kunne udskifte dit grafikkort hen af vejen, hvis du vil tage den grafiske del til næste niveau.

Systemet vil kun trække de fleste spil i 1080p med høj eller tæt på maksimal indstillinger, men 4K kommer ikke til at kunne lade sig gøre med det her system.

Der er ikke taget højde for styresystem og tastatur, mus og skærm i prisen.

Komponenter

CPU: Intel Core i3-8100  950,-

Grafikkort: GeForce GTX 1060 6GB 3000,- 

Bundkort: MSI Z370-A PRO 850,-

Ram: 8 GB DDR4 2400 MHz 750,-

SSD: Crucial MX300 275GB 650,-

Strømforsyning: CORSAIR CX-M Series CX450M 475,-

Kabinet: Fractal Design Fokus G 400,-

CPU: i3 8400

i3 8100

Nu kan du for første gang købe en ægte quad-core processor i budgetklassen. Den nye i3 8100 processor er stort set den samme, som den gamle i5 7400 men en forbedring i clockspeed.

Til en budget gaming computer har Intels quad-core processorer i flere år været den bedste mulighed i et solidt gaming setup.  Til gaming er denne type processor ideel og vil give dig mulighed for at spille de nyeste spil. Du skal dog passe på med at have for meget kørende i baggrunden imens, så denne pc er ikke til dig, der ønsker for eksempel at streame.

Hvis du vil bruge lidt flere penge på din processor anbefaler vi at opgradere til i5 8400. Men dette vil nemt føre til en væsentlig dyrere pc.

GPU: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB

Nvidia GeForce GTX 1060 6GB​

Desværre er priserne på grafikkort presset i vejret af de mange mennesker, der prøver at få nogle penge ud af cryptovaluta, de bruger kortene til at mine efter for eksempel bitcoins. Derfor er der købt flere end der var forventet.

Ydeevne-Wise matcher 1060 6GB nogenlunde  den forrige generation GTX 980, men bruger mindre strøm og koster normalt det halve. Kortet kan yde 60 fps i 1080p.

Hvis du vil spare lidt på grafikkortet, kan du i stedet købe et GTX 1060 3GB, som ikke har helt lige så meget udholdenhed, men stadig klarer sig godt på 1080p i høje indstillinger i de fleste spil.

Hukommelse: 8GB DDR4-2400 (2x4GB)

Der findes virkelig mange muligheder, når det drejer sig om hukommelse til din budget gaming computer, de sidste år er prisen på DDR4 steget lidt. De fleste spil kører dog rigtig fint med 8 GB, de høje priser kan betyde, at du ikke kan være helt lige så kræsen med mærke og hukommelseshastighed.

Da priserne er meget svingende, kan du holde øje med om du måske til samme pris på dagen kan købe hukommelse med en højere hastighed end 2400, gå efter 2666 eller 3000, hvis du får mulighed til cirka samme pris.

SSD: Crucial MX300 275GB

SSD MX300

Ligegyldigt hvor meget lagerplads du har brug for, så er en SSD til dit bootdrev afgørende. Hastighedsforskellen mellem SSD og HDD når du starter dit system er massiv, og med faldende priser vil der også på harddisken være plads til et par spil, som så også vil starte hurtigt op.

MX300 SSD er ikke den hurtigste SSD til rådighed, især sammenlignet med highend M.2 muligheder. Men hvad den mangler i hastighed gør den op for i pris og kapacitet. Denne 275GB SSD er billig nok til at passe vores budget og giver samtidig lagerplads nok til at være solo primære drev i dit system.

Hvis 275GB er ikke nok for dig, kan du springe op til en 525GB model til omkring den dobbelte pris, eller parre den med en Western Digital Black 1TB HDD harddisk til nogenlunde samme prisstigning.

MX300 fås også i en M.2 form faktor omkring samme pris punkt, det giver ikke nogen ydelsesmæssig forbedring, men ser pænere ud og vil give dig mere plads i dit kabinet.

Strømforsyning: CORSAIR CX-M CX450M

Ligesom hukommelse har de fleste strømforsyninger fra større leverandører tendens til at være af høj kvalitet. Medmindre du har et virkelig, virkelig stramt budget anbefaler vi generelt at købe en halv- eller fuld modulær strømforsyning. Med aftagelige kabler, kan du sikre, at du kun bruger de kabler, du har brug for. Du kan holde reservedele gemt væk for fremtidige opgraderinger, eller udskifte et kabel, hvis det bliver beskadiget. Dette kan i høj grad forbedre luftstrømmen og vil gøre det nemmere at have en ordentlig kabelstyring.

Kabinet: Fractal Design Fokus G

Fractal design Focus G er et lækkert kabinet, der er nemt at arbejde med og så koster det ikke en formue.

Når det er sagt, så er valg af kabinet ekstremt subjektivt, og hvad en person er vild med finder en anden kedeligt eller prangende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.