Vores 25 Tips og tricks til Android guide

25 bedste tips og tricks til android

Vi har samlet vores 25 bedste tips og tricks til android i guiden herunder. Din Android telefon kan tilpasses på utroligt mange måder; du kan ændre udseendet og maksimere ydeevnen. Du kan også forlænge din batterilevetid med nogle små ændringer. Der er måske nogle funktioner du ikke kender endnu, som vil gøre din telefon nemmere at bruge.

Hold styr på dine notifikationer

Vi har alle engang imellem brug for lidt stille tid og privatliv. Dette kan blive udfordret af vores telefoners mange notifikationer.

Forstyr ikke funktionen, gør det muligt at blokere alle meddelelser eller kun lade de mest presserende af dem igennem.

For at sætte denne funktion op, skal du gå til Indstillinger> Lyd og Underretning> Forstyr ikke, og vælg derefter de indstillinger, du har brug for.

Med forstyr ikke-tilstand, vil kun kontakter, som du specifikt har valgt kunne afbryde den lydløse tilstand. Denne udvidelse af lydløs tilstand giver dine vigtigste kontaktpersoner mulighed for at komme igennem til dig, men holder resten af verden ude for en periode. Dette er også perfekt, hvis du er kommet til at give dit nummer til Preben fra kontoret, som nu tre dage i træk har sendt skøre katte memes.
Denne funktion kan aktiveres på de fleste telefoner ved at trykke på knappen lydstyrke, og du kan ændre hvem der er i dine prioriterede kontakter i indstillingerne.

Hvis du føler dig irriteret på grund af tilfældige meddelelser på din Android telefon, så kan du deaktivere dem med et nemt lille trick. For at gøre dette, skal du lave et langt tryk på meddelelsen, indtil den viser ”Appoplysninger”. Nu trykker du på ”App oplysninger” og så tryk på fravælg ”Vis meddelelser” muligheden og bekræft den. Denne enkle proces vil øjeblikkeligt stoppe meddelelser fra den pågældende app fra at komme igen.

Får du hele tiden en irriterende app anmeldelse, men er du ikke sikker på hvilken app der forårsager det?

Bevæger vi os et skridt videre fra den tidligere funktion, efter du har lavet et langt tryk på en app, du vil se et informations-ikon. Tryk på det, og du vil nu blive præsenteret for indstillingerne for underretninger for den pågældende app. Du kan gøre ting som f.eks. at blokere alle dens meddelelser, og mulighed for at tilsidesætte forstyr ikke tilstand.

Fjern Bloatware

Intet er mere irriterende end forudinstallerede apps der konstant kommer i vejen. Ofte kan du ikke afinstallere disse apps uden at fjerne det forudinstallerede styresystem fra din telefon. Men du kan i det mindste deaktivere dem, så du ikke får unødvendige meddelelser eller opdateringer, der fylder alt for meget på din Android telefon.

For at gøre dette: gå til Indstillinger >> Programstyring >> vælg standard/systemapps, vælg dem du ikke ønsker at bruge, tryk på info >> på info siden, vil der være en knap hvor du kan deaktivere appen> > Ryd data og cache >> eller hvis du har brug for at afinstallere opdateringerne >> og derefter deaktivere denne app.

Indstil dine Standard Apps

Du har sandsynligvis bemærket, at når du klikker på et link eller prøver at åbne et foto på en ny smartphone, bliver du bedt om at vælge hvilken app du gerne vil benytte, og om du ”altid” ønsker at bruge pågældende app eller “bare denne en gang.” Hvis du kommer til at vælge “altid” og senere skifter mening, så kan det nemt ændres igen. Gå til Indstillinger> Apps og finde den app, der lige nu er sat som standard. Når du er der, skal du rulle ned til, åbne som standard, tryk på den, og vælg derefter Ryd standarder.

Hvis det ikke virker, så prøv at gøre det samme med din browser app.

Spar på Batteriet

Der er mange enkle måder at spare på batteriets levetid. Reduktion af dataforbrug er en let løsning, især hvis du begrænser de apps, der har lov til at køre i baggrunden. Du bør også slukke Wi-Fi og Bluetooth, når du ikke bruger dem. Der er også, som altid, tredjepartsprogrammer til rådighed, der kan hjælpe dig med at spare på batteriet.

Få mere plads på din telefon

Selv hvis du har plads til et hukommelseskort, kan din Android telefon hurtigt blive fyldt op, f.eks. hvis du downloader en masse apps, snapper en masse billeder, og optager en masse videoer. Du kan hurtigt få mere plads ved at slette ubrugte apps, og ved at flytte ældre fotos og videoer til skyen eller til din computer. Det er også en god idé, at flytte så mange data som du kan til et hukommelseskort, hvis du har et. Så kan du nemt bytte det ud med et tomt kort, når det andet er fyldt op.

Brug filhåndteringen

Hvis din telefon har styresystemet Marshmallow, kan du få adgang til Androids filhåndtering, som gør det muligt at slette og kopiere filer og mapper. Herfra kan du også se, hvor meget lagerplads du bruger, og hvor meget plads du har tilbage. Dette er en anden nem måde at frigøre plads på din smartphone, da du kan få adgang til filer, der normalt er gemt væk dette er et af vores bedste tips og tricks til android.

Hvis du tilfældigvis ikke har et filhåndteringsprogram installeret, kan du installere et gratis, såsom ES File Explorer.

Har du prøvet en widget?

Har du ofte brug for et hurtigt overblik over vejret, hurtig adgang til musik, eller et overblik over dine aftaler? Du kan få alt dette og mere ved at tilføje widgets til din startskærm. Mange apps tilbyde en eller flere widgets i forskellige størrelser, der tilbyder appens vigtigste information.

Launchers kan gøre det hele nemmere

En af de gode ting ved Android er, at hvis der er noget du ikke kan lide, kan du ofte ændre det. En Android launcher er en mulighed for at ændre telefonens brugerflade, så den passer til dig. Du kan bruge en lancher til bedre at styre dine apps, tilpasse dine startskærme, og endda ændre den måde, du interagerer med grænsefladen, tilføje gestus kontrol og andet . .
Personligt bruger jeg Dodol launcher, der tillader mig at ændre temaer, installere brugerdefinerede ikonsæt, gestus kontrol, app skuffe indstillinger, dobbelt trykke på Indstillinger og meget mere..
For at komme i gang med en launcher, skal du gøre følgende; gå til play butik appen >> find ‘Line launcher’ >> installere >> åben >> følg vejledningen på skærmen >> og du kan begynde at redigere enheden som du vil.

Tage screenshots med Android

Uanset om du ønsker at gemme en skærm fra dit yndlingsspil eller et uddrag fra internettet til at dele med dine venner, så er det vigtigt at kunne tage et hurtigt screenshot. For alle Android-enheder, skal du enten holde Låseknappen og knappen hjem nede, eller Låseknappen og knappen lydstyrke ned.

Brug Find Min Telefon

Beskyt dit privatliv med Find min telefon-funktionen, hvilket gør det muligt at spore enhedens placering, låse enheden samt nulstille den på afstand. Nulstilling betyder, at du kan fjerne alle data fra din enhed, hvis du mister den permanent. Du kan også gøre at enheden udsender en lyd, selv om den er i lydløs tilstand, hvis du har glemt hvor du har lagt din telefon.

Du kan få adgang hertil via ‘Android Device Manager’ på internettet.
For at gøre dette, skal du gå til din Google-konto på pc’en >> åbne linket: https://www.google.com/android/find >>Google Find My Device side vil blive åbnet >> vælge din forsvundne telefon fra drop-down >> Google vil nu vise dig hvor din telefon er >> Derudover kan du også ringe på telefonen ved at vælge muligheden “PLAY SOUND”, selvom den er i lydløs tilstand. >> eller hvis i værste fald, hvis du har mistet din enhed, kan du låse din telefon og vise den brugerdefinerede besked eller et telefonnummer på skærmen.

Ultra batteri tilstand

Vi har alle prøvet det. Toget er aflyst, og du forsøger desperat at søge efter en anden måde at komme hjem, mens telefonen langsomt tikker ned det sidste par procent.

De Android strømbesparende tilstande er her for at hjælpe. Hvis du på forhånd ved det bliver en lang dag, og at du har brug for din telefon hele dagen, har du et udvalg af muligheder til at hjælpe din telefon med at holde hele dagen igennem. Den mest effektive er den mulighed, der hovedsagelig forvandler din telefon til en Nokia 3310. Den vil ringe, og modtage beskeder – men det er er også omkring alt den kan. Perfekt til de uventede lange ture hjem.

Alle Android-telefoner har en batteri monitor, hvor du vil have mulighed for at kontrollere forbruget eller strømbesparende tilstande.

Du kan finde enhedens batteri indstillinger inden i indstillinger på telefonen. Når du er der, kan du trykke på fanen forbrug til at afsløre flere detaljer om, hvad der forbrugende enhedens batteri og sætte strømsparetilstande.

Dette lille trick vil gøre det muligt for dig at overvåge, hvad der suger alt dit Android-batteri.

Opsætning af Google Smart Lock

Det kan være irriterende hele tiden at låse enheden, når du er hjemme eller på kontoret. Med Google Smart Lock aka Android Smart Lock kan du tilpasse dine indstillinger, så din enhed bliver låst op visse steder og under visse omstændigheder. På denne måde kan du, hvis du bruger dagen på sofaen, holde din telefon fra at låse hver gang den går i dvale.

Smart lock kan indstilles til at bruge GPS, dit ansigt, eller endda din stemme til at forhindre telefonen i at låse sig selv, hvilket giver en meget hurtigere og problemfri oplevelse.
Gå til Indstillinger> Sikkerhed> Smart lås for at indstille det.

Tilpas din Låse skærm

Når du låser din skærm, kan du vælge hvilken metode du bruger til at låse den op: mønster, pinkode, adgangskode, og så videre, samt hvorvidt meddelelser kan vises på skærmen, og hvor mange detaljer der vises. Du kan også downloade apps, der tilbyder endnu flere muligheder, herunder brugerdefinerede temaer og evnen til at vise widgets.

Sørg for, at din telefon er så sikker som muligt, gennem dit valg af låseskærme og oplåsnings metoder. Du kan også oprette yderligere låseskærme for eventuelle programmer, som du gerne vil være ekstra sikker.

Installer et tastatur

Hvis du bruger din smartphone til at sende en masse beskeder, især når du arbejder, så har du brug for en god skrive oplevelse. Der er mange tredjeparts tastaturer til rådighed, der er rettet mod at gøre det at skrive lettere og mere effektivt, med indbyggede ordbøger og den til tider-frustrerende Autokorrektur. Mange er gratis, og betalte tastaturer koster normalt ikke mere end cirka 20 kroner.

At skrive med tommelfingrene og fingre er okay som et input metode, men de fleste telefoner har indbygget trække input funktion også. Det giver brugeren mulighed for at skrive hurtigere ved at trække fingeren hen over bogstaverne for hvert ord.

Maps Offline

Lagring af kort offline kan være en fantastisk måde at spare på data. Hvis du ved, at du kommer til at være i et bestemt område af en by, kan du downloade kortet på din telefon når du er hjemme. Dette vil stadig give dig mulighed for at navigere gennem kort, vise gader og seværdigheder, og endda turn-by-turn navigation.

Jeg vil anbefale at gøre dette på wifi, før du går ud, da kortene kan være temmelig store (200-300MB). For at downloade en offline-version af et kort, skal du gå ind i google maps og finde det område, som du gerne vil downloade som et offline kort. Tryk på søgefeltet øverst på skærmen, lukke tastaturet og rul hele vejen ned – du skulle have en mulighed for at hente kortet her. Kortet vil derefter bringe dig til en skitse, som viser det område, der vil blive dækket, og en anslået mængde plads, det vil optage.

Skift dit baggrundstapet

Skønheden ved Android-telefoner er deres enorme mængde af tilpasnings muligheder. Du kan også indstille et levende tapet, der vil reagere på brugerinteraktion eller fagter. For at gøre dette skal du gå til Indstillinger> Skærm> Baggrund og du vil være i stand til at sætte dine ønskede wallpapers derfra. Hvis du har fået nogle levende tapeter, så har du mulighed for at indstille et levende tapet i stedet. Husk, at et levende tapet vil forbruge mere af dit batteri.

Hurtigt opkald

Hvor mange mobilnumre,  kan du huske? Tal er sværere at huske end navne. For at ringe til en person, vil du normalt åbne kontaktlisten og derefter ringe fra den. I stedet kan du hurtigt ringe til en kontakt blot ved at skrive navnene i numerisk form ligesom gamle Nokia SMS typo stil.

For eksempel, hvis du har gemt et nummer ‘91526060’ ved navn “Bob” og derefter på opkaldsskærmen kan du bare trykke på: 262 for at finde Bob og ringe op.

Mens du skriver, vil du se navnet og derfra kan du hurtigt ringe til personen i stedet for at åbne kontakt appen.

Tænd for udviklertilstand

Tænd for udviklerens Indstillinger – Google skjuler nogle af de mere avancerede funktioner i nogle særlige Developer Indstillinger. Du kan manuelt gøre det muligt at anvende de smartphone tricks som skiftende animationshastighed, USB debugging osv., som ligger gemt her.

For at gøre dette, gå til indstillinger >> ‘Om telefonen’ >> kigge efter ‘Build Number’ >> og tryk 7 gange på denne mulighed, og så vil du få den meddelelse, der siger ”du er nu en udvikler!” >> gå nu tilbage til systemindstillinger >> du vil kunne se “udvikler muligheder” >> gå ind i den >> aktiver USB debugging >> reducere animationen tid som jeg foreslår at slukke.

(Bemærk, at hvis du er uvidende om nogle af indstillingerne, så er det bedre at holde sig væk fra valgmulighederne.) Hvis du har spørgsmål, kan du spørge i kommentarfeltet nedenfor.

Opsætning af VPN På En Android-enhed

Virtual Private Network eller VPN hjælper dig med at skjule din browserhistorik, holde dine data mere sikre fra nysgerrige blikke og byder på mange andre fordele. Det sikrer databeskyttelse, især når du bruger netværk på offentlige steder som lufthavne og caféer.

For at indstille en VPN på din Android-enhed skal du gå til Indstillinger >> Trådløs og netværk >> Flere indstillinger >> VPN eller Indstillinger >> trådløs internetadgang og netværk og vælge VPN-indstillinger.

Klik nu på ”Tilføj VPN”, og vælge den type VPN, du vil tilføje. Udfyld VPN detaljer som VPN-kontonavn og VPN-server adresse.

Deaktiver Automatiske App opdateringer

Hvis du ikke ønsker, at dine apps på egen hånd opdaterer, så kan du deaktivere Automatisk App opdaterings muligheden.

For at gøre dette, skal du gå til Play Butik >> Indstillinger >> Auto-Opdater apps. Vælg nu ”opdater ikke automatisk apps” valgmuligheden. Hvis du har brug for at opdatere dine apps manuelt så gå til Google Play Store >> Min apps og spil >> Alle og vælg den App du vil opdatere.

Cast din skærm

Er du en Chromecasts ejer?

Chromecast er hurtig og nemt at bruge. Du kan nemt caste din Android-skærm (og individuelle apps) ved hjælp af cast funktionen.

Bare åben menuen Hurtige indstillinger og tryk Cast. Enheden vil finde din Chromecasts (forudsat din telefon er på det samme lokale netværk).

Det er fantastisk til at spille spil på en større skærm, vise billeder til familie og venner, eller spille din musik gennem et større sæt højttalere. Mange apps, som YouTube, har en dedikeret Cast knap inde i appen.

Skærm lås

Hvis du har børn der jævnligt bruger din telefon, er det en fantastisk måde at sikre, at de ikke ved en fejl laver enorme regninger eller ser indhold, der er uhensigtsmæssigt for deres alder.

For at aktivere funktionen skal du (mærkeligt, er det slået fra som standard). Gå til Indstillinger> Sikkerhed og gå ned til Skærmfastholdelse.

Skjul dine pinlige ting for dine venner

Der er visse ting på din telefon, du sandsynligvis ikke ønsker at andre skal se. Din internet historie, pinlig musiksmag og resultaterne af din uendelige selfie praksis bare for at nævne nogle. Heldigvis kan du holde denne type indhold for dig selv, selv når du lader andre bruge telefonen.

‘Hvordan?’ Vi hører du spørger med blot en antydning af desperation i stemmen. Træk ned i hurtig indstillinger menuen (med to fingre), og tryk på brugeren ikonet i øverste hjørne. Her kan du ‘Tilføje en gæst’ og begrænse adgangen til kun hvad du har det godt med at andre mennesker må se.

Hemmeligt spil

Til sidst et Android påskeæg. Der gemmer sig et hemmeligt spil på din Android telefon, for at finde det skal du gå til Indstillinger> Om telefonen og trykke på enhedens versionsnummer flere gange. Til sidst vil du blive præsenteret med en slikkepind, skumfidus eller noget tredje på skærmen, afhængigt af dit operativsystem. Fortsæt med at trykke hurtigt på midten af det og spillet vil åbne.

2 kommentarer til “Vores 25 Tips og tricks til Android guide”

 1. Julie Kathrine Joen

  Hjælp til android version 8.0

  Jeg har opdateret til vers 8.0 men nu er der lavet helt om i indstillinger samt opsætning på telefonen. Bl.a. kan jeg ikke slide oppefra og ned og få ekstra menuen frem når skærmen er låst. Det kunne jeg før (hurtigt justere lysstyrke, slå WiFi til og fra etc.). Ved I hvordan jeg får det ændret?

  Samt hvor finder jeg muligheden for at vælge hvilke apps der skal lukkes, når skærmen låser? Nogle apps må gerne lukke helt ned, ved skærmlås men podcasts etc er lidt træls at lukke ned 😉
  Efter den nye opdatering kan jeg ikke finde det, end huske hvad indstillingen hedder.

  Jeg håber i kan hjælpe 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.