VPN forbindelse

VPN forbindelse hvad er det & har jeg brug for det?

Hvad er VPN forbindelse og er det noget jeg skal have?

VPN står for Virtual Private Network, altså et virtuelt privat netværk. På dette netværk kan du oprette en sikker forbindelse til et andet netværk via internettet, på den måde vil det se ud som om din pc opholder sig et andet sted end den egentlig gør. VPN kan bruges til at få adgang til hjemmesider som er blokeret i det land du er i, beskytte dig når du er på internettet på offentlig trådløse netværk, og mere meget mere.

Sådan virker det

Den bedste måde at tænke på en VPN forbindelse er som en sikker tunnel mellem din pc og destinationer, du besøger på internettet. Pc’en opretter forbindelse til en VPN-server, som kan være placeret i USA eller et andet fremmed land såsom Storbritannien, Frankrig, Sverige, eller Thailand. Din web trafik passerer derefter frem og tilbage gennem denne server. Slutresultatet: For så vidt angår de fleste hjemmesider vil du browse fra den pågældende servers geografiske placering, ikke din computers placering.

Når du har  VPN forbindelse og er ”i tunnelen,” bliver det meget svært for andre at udspionere din web-browsing aktivitet. De eneste mennesker, der vil vide, hvad du laver vil være din VPN-udbyder og hjemmesiden du besøger.

Hvem kigger med?

Hvis du efter flere års rygter om at regeringer og i særdeleshed USA skulle kigge dig over skulderen, så er VPN forbindelse også løsningen for dig. Det vil være meget sværere at finde ud af hvad du laver på nettet hvis du sidder bag et virtuelt netværk.

Det offentlige rum

Når du er på offentlig trådløs internetadgang i en lufthavn, i skole  eller cafe, vil hackere have meget sværere ved at stjæle dine login oplysninger eller omdirigere din pc til et falsk bank site.

Se viaplay på ferien

Du kan også bruge en VPN forbindelse til at se streaming tjenester fra dit hjemland når du er ude og rejse. Eller hvis du ved at den nyeste serie du gerne vil se ligger på den amerikanske Netflix kan du nemt skifte til en server i USA.

Vores anbefaling

VPN er et godt og nyttigt værktøj i vores øjne, ikke mindst som beskyttelse af private oplysninger, men også til at tilgå sider som vi normalt ikke vil have adgang til. Vi opfordrer ikke til at bruge VPN forbindelse til at tilgå hjemmesider der er ulovlige.

Anbefalet udbyder

TunnelBear har en meget enkel brugerflade. Alt du skal gøre er at vælge det land, du ønsker at være næsten til stede i, skal du klikke på ”on”, og vente på en tilslutnings bekræftesesmeddelelse.

Du kan også læse om sikkerhed i vores artikel om WIFI sikkerhed HER

2 kommentarer til “VPN forbindelse hvad er det & har jeg brug for det?”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.