android batteri optimering

Android batteri optimering

Android batteri optimering

I gamle dage, for ikke så længe siden, stod vores telefoner på et lille bord eller i reolen og var “bundet” til væggen med en ledning. I dag har de fleste af os har en smartphone. Vores telefon er ikke længere bare en telefon, det er også vores kalender, adressebog, kamera, når vi er på farten og mange andre ting. Kort sagt har vi i dag en lille computer i lommen.

Men hov, skulle artiklen ikke handle om bedre Android batteri optimering? Jo, og det hænger sammen med det ovennævnte. De første mobiler krævede ikke meget strøm og mange kan huske dagene med Nokia 3310, som kunne holde til næsten alt, herunder holde batteri i flere dage.

Det nemmeste og hurtigste ville være at skrue helt ned for lysstyrken og lukke alle apps som ikke er i brug. Dette kommer dog også med en pris. I dagslys vil du nemlig have svært ved at læse hvad der står på skærmen og apps vil være længere tid om at åbne.

Der er heldigvis andre tips og tricks, som du kan bruge for at få mest ud af din telefon. Jeg vil gennemgå dem enkeltvis på en måde, hvor i alle kan være med. Skulle I have spørgsmål, så stil dem endelig i en kommentar.

Brug ‘Lite’ versioner af apps

For at spare på batteriet, for ikke at nævne mobildata, kan du drage fordel af Lite versioner af populære apps. I Lite versioner har man fjernet alt, pånær de væsentlige funktioner og designet er enklere og mere økonomisk, end deres fulde modstykker. Facebook og Messenger har begge Lite apps til rådighed i Play Butik.

Brug ikke den automatiske lysstyrke

Undgå at bruge din telefons automatiske lysstyrke. Det lyder måske nyttigt, men automatisk lysstyrke er normalt en del lysere end du egentlig har brug for. Det er bedre manuelt indstille lysstyrken til et niveau, der er lav, men komfortabelt. Dette er en af de bedste måder, at forbedre batteriets levetid, fordi skærmen er en af de steder man får mest ud af at lave android batteri optimering.

Sort baggrundstapet kan øge batterilevetiden

Hvis din telefon har en AMOLED-skærm (det har f.eks. de fleste Samsung-enheder), skal du bruge en mørk-farvet baggrund. Sort baggrundstapet kan øge batteriets levetid, fordi AMOLED-skærme kun belyser de farvede pixels. Sorte pixels er slukket, så desto flere sorte pixels du har, desto mindre strøm skal der til for at lyse dem op.

Hvad så hvis din skærm er en LCD skærm? Så er den mest effektive indstilling et hvidt baggrundstapet, fordi skærmen ikke behøver at virke for at oprette pixels. Mærkeligt men sandt.

Det skal dog bemærkes, at fordelen ved at have en hvid baggrund på en LCD-skærm er ikke så signifikant, som fordelen ved at have en sort baggrund på en AMOLED-skærm.

Sluk Google HOT Words

Stop din telefon fra altid at lytte med. Googles OK Voice søgning er et fantastisk og ofte meget funktionelt træk. Problemet er, at det kan skabe ravage med dit batteri. Især hvis du rent faktisk ikke bruger det eller kun bruger det sjældent.

Hold dine apps opdateret

Der er en grund til at udviklere konstant holder deres apps opdateret, og det meste af tiden er det for hukommelse eller android batteri optimering. Holder du dine apps opdaterede betyder det også at du har de bedste optimeringer til rådighed. Ligeledes er det en god ide, at slette gamle programmer som du ikke længere bruger, da de ellers kan være kørende baggrunden og spise dine RAM og din batterilevetid.

Når du har sikret at dine apps er up to date,  kan du gennemgå dem individuelt og se om de er optimeret til batterilevetid. Dette kan gøres ganske nemt. Gå ind i dine indstillinger og tryk Batteri. Tryk her på menuknappen (tre prikker øverst til højre på skærmen), og gå til batterioptimering. Her kan du se hvilke apps der er optimeret og ændre dem du ønsker. Du kan kun ændre de ikke essentielle system apps.

Slå vibration fra

Medmindre du virkelig har brug for den ekstra opmærksomhed, så sluk for vibrations advarsler for indgående opkald. Det bruger mere batteri at få telefonen til at vibrere, end det gør at få den til at ringe. Måden smartphone vibrationer produceres er ved at dreje en lille vibrations motor, hvilket kan dræne rigtig meget på dit batteri.

Behøver du at være tilsluttet 24/7?

Sluk GPS, Bluetooth, NFC, Wi-Fi og mobildata, når du ikke har brug for dem. Deaktivering af lokaliseringsdata, eller ændring af dine indstillinger for placering for at bruge Wi-Fi eller 3G-data i stedet GPS fungerer udemærket. Dette vil øge batterilevetiden på din Android-enhed.

Alt det ovennævnte er store faktorere i din android batteri optimering. Hvis du vil spare strøm, skal du altid slukke for din Wi-Fi, Bluetooth og Placering (GPS), når du ikke aktivt bruger dem. Hvis du vil være mere i kontrol over dit batteri, kan du endda forsøge at deaktivere din mobilnetværksforbindelse, når du ved, at du ikke bruger den.

Mange brugere lader disse funktioner køre hele dagen uden at tænke på det. Hvis du tænder for flyfunktionen, slår du dem alle sammen fra på en gang. Flytilstand er ikke kun til hjælp, når du skal ud og rejse. Der kan være meget batteri at spare ved at slå funktionen til, når du er i områder med dårligt mobilsignal, da din telefon her vil bruge mere batteri på at finde signal.

Bliv ikke kørt ned af widgets

Luk de widgets du ikke har brug for, især dem der er forbundet til internettet, såsom vejr widgets. Hvis du har flere widgets på tværs af flere startskærme, som konstant skal synkronisere, vil de hver især, også selvom du ikke bruger din telefon, sluge strøm.

Hvis du allerede har en masse widgets på din enhed som du ikke bruger, så er det en god ide at få dem væk. Lav et langt tryk på et tomt sted på startskærmen. Nu kan du trække den widget du ikke har brug for i papirkurven i toppen eller bunden af din skærm det kommer an på din telefon model.

Fald ikke i synkroniserings fælden

Slå automatisk synkronisering af Google-konti fra. Hvis der nogle af dine google apps du ikke har bruge for, så gå ind på Google-konto. Her kan du gå ind og sætte synkroniserings frekvensen ned. Gå ind i Indstillinger og Google-konto og sluk automatisk synkronisering for de apps du ikke behøver opdateret konstant.

Reducer automatisk låsningstid

Din skærm er som nævnt dit batteris største fjende! Derfor er det en god ide at reducere tiden skærmen holder sig vågen efter seneste tryk. Gå til Indstillinger> Skærm og skift din “dvale” længde til at være så kort som muligt. 15 sekunder er en god længde.

Brug ikke live wallpapers

Ja, den massive spiralgalakse, der langsomt virvler i glødende ro, ser godt ud på skærmenheder, men i hverdagens liv tager disse smukke baggrunde processorkraft at animere. Luk ned for den visuelle oplevelse og hold din telefon noget mere strømvenlig.

Batterilevetids myter om mobiltelefoner, tablets og bærbare computere

Du har sikkert hørt folk sige ”du er nødt til at tømme batteriet hver gang for at holde det sundt!”. Selvom det er meget sandt for nikkel-cadmium-batterier, gælder det samme ikke for moderne lithium-ion-batterier. Det er rent faktisk dårligt helt at tømme dit batteri mere end en gang om måneden eller deromkring. Den bedste regel er, at holde batteriet over 20% det meste af tiden, og sætte det i opladeren eller andet sted mellem 40% og 70%, hvis du har mulighed for det.

Sammenfatning

Moderne android batteri optimering kræver en masse af dig som bruger. Hvis du har problemer med din batteri levetid er der højst sandsynligt en klar årsag. Start med at se på hvordan din skærm bliver oplyst. Derefter hvilke apps, der kører i baggrunden og hvilke apps, der synkroniserer som du ikke har brug for. Vi håber at nogle af de har råd kan hjælpe DIG til at få lidt mere batteri ud af din telefon.

Er der noget vi er gået glip af? Hvad er dine bedste batteri sparetips? Fortæl os om dem i kommentarerne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.