wifi sikkerhed

WIFI Sikkerhed – undgå at blive hacket

WIFI Sikkerhed


Sådan kan du forbedre din trådløse sikkerhed

Bekymret for sikkerheden på din WiFi-forbindelse? Følg disse trin, og dit netværk vil være mere sikkert.

De fleste routere bliver sat op når man modtager dem og så glemmer man helt at de eksisterer. For hvis bare alle enheder kan få forbindelse så er der vel ikke nogle problemer?

Desværre lever vi i en tid med leaks og hackere. Så hvis du er bekymrer dig for sikkerheden på dit hjemmenetværk, og i den forbindelse dine personlige data såsom kontooplysninger, password og andet person følsomt – især bekymringen for hackere, der uden tvivl kan sidde i en bil udenfor og få adgang til dine systemer! Så skal du sætte en “hængelås” på dit WIFI.

Så hvad gør du? Følg disse tips, og du vil være godt foran de fleste WiFi-brugere. Intet kan give dig 100 procent WIFI sikkerhed mod en virkelig dedikeret hacker. Men gør det ikke let for dem; beskyt dig selv med disse trin.

Skift administratoradgangskoder og brugernavne

Kernen i de fleste Wi-Fi-hjemmenetværk er en bredbåndsrouter eller et andet trådløst adgangspunkt. Hver router er forsynet med et generisk brugernavn og kodeord – hvis de overhovedet har en adgangskode. Du har brug for disse første gang du skal have adgang til routeren. Derefter skal du ændre dem begge.

De generiske brugernavne er offentlig registreret for næsten hver eneste router der eksisterer; ikke at ændre dem gør det utrolig nemt for hackere, der  vil have fysisk adgang til din router for at rode med indstillingerne.

Hvis du glemmer det nye brugernavn / adgangskode, skal du nok skrive det ned, men hvis glemmer det,kan du nulstille en router til fabriksindstillingerne for at komme ind med den oprindelige admin generiske info.

Slå trådløs netværks kryptering til

Alt Wi-Fi-udstyr understøtter en form for kryptering. En krypteringsteknologi scrambler meddelelser sendt via trådløse netværk, så de ikke let kan læses af mennesker,

Det er den ultimative Wi-Fi no-brainer; ingen router i de sidste 10 år er kommet uden kryptering. Det er den vigtigste ting, du skal gøre for at opnå højere wifi sikkerhed. Naviger til din routers indstillinger og kig efter sikkerhedsindstillinger. Hver router producent vil sandsynligvis afvige en smule.

Når du er logget ind, skal du tænde for WPA2 Personal (det kan vise som WPA2-PSK); Hvis det ikke er en mulighed, brug WPA Personal (Hvis du ikke kan vælge WPA2 kan det være en god idé at købe en nyere router). Indstil krypteringstypen til AES (undgå TKIP, hvis det er en mulighed). Du skal indtaste et kodeord, også kendt som en netværksnøgle, til den krypterede Wi-Fi.

Valg af adgangskode

Koden du vælger her er den du indtaster på hver enkelt enhed, når du opretter forbindelse via Wi-Fi. Så gør det til et langt nonsensord eller sætning, som ingen kan gætte, men noget, der er let nok til at skrive ind i enhver underlig enhed du har der skal have trådløs adgang. Brug en blanding af store og små bogstaver, tal og specialtegn til at gøre koden ekstra stærk, men du skal balancere det med lethed og at det skal være nemt at huske.

Skift standard SSID

Adgangspunkter og routere bruger alle et netværksnavn kaldet Service Set Identifier (SSID). Fabrikanter sender normalt deres produkter med en standard SSID. For eksempel er netværksnavnet for Linksys-enheder normalt “linksys”.

At kende SSID’en kan ikke i sig selv lade dine naboer bryde ind i dit netværk, men det er en start. Endnu vigtigere, når nogen ser et standard SSID, ser de det er et dårligt konfigureret netværk og et der inviterer til angreb.

Aktivér MAC-adressefiltrering

Hver router gear har en unik identifikator kaldet den fysiske adresse eller Media Access Contral (MAC) adresse. Adgangspunkter og routere holde styr på MAC adresserne på alle enheder, der forbinder til dem. Hver enkelt enhed, der forbinder til et netværk, har en MAC-adresse (Media Access Control), der fungerer som et unikt id. Nogle med flere netværksindstillinger 2,4 GHz Wi-Fi og 5 GHz Wi-Fi og Ethernet vil have en MAC-adresse for hver type. Du kan gå ind i dine routerindstillinger og indtaste MAC-adressen fysisk på de enheder du vil tillade på netværket. Du kan også finde sektionen “Adgangskontrol” på din router for at se en liste over enheder, der allerede er tilsluttet, og vælg dem, du vil tillade eller blokere. Hvis du ser enheder uden navn, skal du tjekke de angivne MAC-adresser mod dine kendte produkter. Alt, der ikke stemmer overens, kan være en interloper. Eller det kan bare være en enhed du har glemt – der er meget Wi-Fi derude.

Deaktiver SSID-udsendelse

På Wi-Fi-netværk sender routeren (eller adgangspunktet) normalt netværksnavnet (SSID) over luften med jævne mellemrum. Denne funktion er designet til virksomheder og mobile hotspots, hvor Wi-Fi-klienter kan strejfe ind og ud af rækkevidde. Inde i et hjem er denne udsendelsesfunktion unødvendig, og det øger sandsynligheden for, at nogen vil forsøge at logge ind på dit hjemmenetværk. Heldigvis tillader de fleste Wi-Fi-routere SSID-udsendelsesfunktionen at blive deaktiveret af netværksadministratoren.

Deaktiver tilslutning til åbne Wi-Fi-netværk

Forbindelse til et åbent Wi-Fi-netværk, såsom et gratis trådløst hotspot eller din nabos router, afslører din computer for sikkerhedsrisici. Selvom det ikke er normalt aktiveret, har de fleste computere en indstilling, der tillader disse forbindelser automatisk at ske uden at underrette brugeren. Denne indstilling skal ikke aktiveres, undtagen i midlertidige situationer.

Brug Firewalls og Security Software

Moderne netværks routere indeholder en indbygget netværks firewall, men der er også mulighed for at deaktivere dem. Sørg for at din routers firewall er tændt. For ekstra beskyttelse kan du overveje at installere og køre ekstra sikkerhedssoftware på hver enhed, der er tilsluttet routeren. At have for mange lag af sikkerheds applikationer er overkill. At have en ubeskyttet enhed (især en mobil enhed) med kritiske data er bestemt ikke vejen til bedre wifi sikkerhed.

[USM_form]

Deaktiver DHCP

DHCP-serveren (Dynamic Host Control Protocol) i din router er hvilke IP-adresser der er tildelt til hver enhed på netværket. For eksempel, hvis routeren har en IP på 192.168.0.1, kan din router have et DCHP-område på 192.168.0.100 til 192.168.0.125-det er 26 mulige IP-adresser, som det ville tillade på netværket. Du kan begrænse rækkevidden, så DHCP ikke tillader mere end et bestemt antal enheder, men med alt fra apparater til ure ved hjælp af Wi-Fi, er det svært at retfærdiggøre.

For sikkerheden kan du også bare deaktivere DHCP helt. Det betyder at du skal gå ind i hver enhed – selv apparater og ure – og tildele det en IP-adresse, der passer til din router. (Og alt dette på toppen af ​​bare at logge ind i den krypterede Wi-Fi, som det er.) Hvis det lyder skræmmende, kan det være for lege. Igen skal du huske, at enhver, der har de rigtige Wi-Fi-hackingsværktøjer, og et godt gæt på din router’s IP-adresseområde, kan nok komme på netværket, selvom du deaktiverer DHCP-serveren. Men hvorfor gøre det let?

Sluk gæstenetværk

Det er dejligt og bekvemt at give gæsterne et netværk, der ikke har krypteret adgangskode, men hvad hvis du ikke kan stole på dem? Eller naboerne? Eller folkene parkeret ud foran? Hvis de er tæt nok til at være på dit Wi-Fi, bør de være tæt nok på dig til at du vil give dem adgangskoden. (Husk, at du kan altid ændre din Wi-Fi-krypteringsadgangskode senere.)

Opdater router firmware

Ligesom med dit operativsystem og browsere og anden software finder folk hele tiden sikkerhedshuller i routere de kan udnytte. Når router producenterne kender til disse udnyttelser, lukker de hullerne ved at udsende ny software til routeren, kaldet firmware. Gå ind i dine routerindstillinger hver måned eller deromkring og foretag en hurtig check for at se, om du har brug for en opdatering,  kør derefter deres opgradering. Ny firmware kan også komme med nye funktioner til routeren, så det er en win-win. Både nye funktioner og en højere wifi sikkerhed.

Hvis du føler dig specielt techie – og har den rigtige slags router, der understøtter det – kan du opgradere til brugerdefineret tredjeparts firmware som Tomato, DD-WRT eller OpenWrt. Disse programmer sletter helt producentens firmware på routeren, men kan give en masse nye funktioner eller endnu bedre hastigheder i forhold til den oprindelige firmware. Tag ikke dette skridt, medmindre du føler dig temmelig sikker i dit netværkskendskab.

Sluk netværket

Når netværket ikke bruges er den bedste måde op opnå højere wifi sikkerhed simpelthen at slukke din router. Dette råd er afhængigt af særlige forhold: Hvis du har et netværk, der ikke behøver at køre 24 timer om dagen, syv dage om ugen, kan du reducere muligheden for hackeres angreb ved at slukke det, når det ikke er i brug. Mens mange af os har netværk, der aldrig sover, og kan derfor ikke rigtig sætte bruge forslag i praksis, er det stadig værd at nævne, om ikke andet fordi det er en af ​​de største forbedringer af sikkerheden på et netværk du nogensinde vil støde på. Ingen kan få adgang til, hvad der ikke er.

1 kommentar til “WIFI Sikkerhed – undgå at blive hacket”

  1. Pingback: VPN forbindelse hvad er det & har jeg brug for det? - ComputerDoktoren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.