undgå spam

Undgå spam i din indbakke

Undgå spam i din indbakke

Er det muligt helt at slippe spam i din mail indbakke?

Det korte svar er, at du må lære at leve med det. Men forskellige e-mail-tjenester har forskellige niveauer af spam-blokering, så du vil sikkert undgå spam i nogle tilfælde, hvis du har en ny e-mail-adresse. For det første vil din nye adresse ikke være på nogen af ​​de postlister, der bruges af spammere – i hvert fald et stykke tid. For det andet kan du bruge en tjeneste, der blokerer for mere spam, såsom Googles Gmail eller Microsofts Outlook.com (også Hotmail / Live mail).

Ulempen ved nogle email-tjenester er, at disse e-mail-tjenester også har tendens til at sætte mere legitime e-mails i deres junk-mapper. Nogle gange har mine Gmail og Outlook.com-spamkasser mere legitime e-mails end spam.

Skift til Gmail

Det er ikke svært at skifte til en Gmail-adresse, fordi den kan hente e-mails fra din gamle e-mail adresse, og du kan bruge Gmail til at sende e-mails fra eller på vegne af din gamle e-mail adresse.

Når du har oprettet en Gmail-konto, skal du klikke på tandhjulet øverst til højre, vælge Indstillinger og gå til siden “Videresending og POP / IMAP”  tryk her på “Aktiver IMAP”. Husk at klikke på “Gem ændringer” nederst på siden.

Klik derefter på “Konti og import”. Den anden mulighed på denne side er “Importer mail og kontakter”, som giver dig mulighed for at “Importere fra Yahoo !, Hotmail, AOL eller andre webmail eller POP3-konti.” Du skal naturligvis give Gmail din email-adresse og adgangskode, så det kan hente dine gamle e-mails. (Outlook.com har lignende funktioner.)

Den næste mulighed er “Send mail som”, som gør det muligt for Gmail at sende e-mails fra din gamle e-mail-adresse. Du kan vælge at “svare fra den samme adresse, som meddelelsen blev sendt”, men jeg anbefaler at indstille Gmail som standardadresse. Dette vil tilskynde dine kontakter til at bruge Gmail-adressen i stedet for din gamle e-mail adresse.

Beskyt din nye adresse

Hemmeligheden til at undgå spam i din indbakke, er ikke at fortælle nogen om den. Dette er selvfølgelig upraktisk, men du kan i det mindste give din mailadresse til så få personer som muligt. Især skal du ikke skrive den online, hvor det kan høstes af spammere. Send ikke ting som kædebreve eller søde billeder af dyr: hvis du gør det, kan du sende din e-mail-adresse til hundredvis af mennesker, du ikke kender.

Undgå at åbne spam-e-mails, lad ikke spam-e-mails indlæse billeder, og klik aldrig på links i spam-e-mails. Emails kan indeholde web beacons, web bugs eller tracking pixels, der fortæller spammeren du har fået adgang til en e-mail og derfor at din konto er en levende en. Dette vil betyde at mere spam vil følge.

I Gmail kan du sætte et kryds i feltet ud for en email og derefter klikke på Spam knappen i værktøjslinjen for at undgå spam uden at åbne den. Dette hjælper også Gmail til at identificere den samme form for spam, der sendes til andre. Derfor bør du aldrig markere legitime nyhedsbreve som spam.

Giv ikke din e-mail-adresse til virksomheder, du ikke stoler på. Og når du giver det til virksomheder, skal du sørge for at du ikke vælger at undersøge at de ikke vidergiver den til markedsføring.

Nogle mennesker opretter separate postkasser til nyhedsbreve og marketing e-mails, men velrenommerede virksomheder giver næsten altid en nem måde at afmelde, hvis du skifter mening.

Afmeld e-mails

Ja, det er en ganske kedelig opgave, men det er værd at gøre. At gennemgå hver enkelt e-mail og afmeldingen er tidskrævende, men meget effektiv. Hvis du ikke har meget tid at dedikere til opgaven, skal du bare afmelde hver gang en uønsket e-mail ankommer i din indbakke. Men hvis tiden ikke er et problem, er den enkleste måde at klare det på, at gå til søgelinjen og skrive “unsubscribe” og “afmeld”. Dette trækker op alle e-mails med en afmeldingsforbindelse. Rul gennem listen og afmeld efter ønske!

Bemærk venligst, hvis du finder en e-mail fra et firma, du ved, du ikke abonnerer på, skal du IKKE afmelde dig fra det. Hvis du klikker på linket, bliver spammeren opmærksom på, at det er en aktiv e-mail adresse. Spammeren vil nu fortsætte med at bombardere dig med junk. I stedet for at afmelde dig selv, har du i nu abonneret på en masse junk. Hvis du ved et uheld abonnerer på en af disse e-mails, skal du ikke bekymre dig! Du skal blot melde det som spam som beskrevet ovenfor.

Skift din email på offentlige fora

Når du poster på offentlige fora, skal du altid ændre din e-mail lidt. Spambots gennemsøger offentlige fora for levedygtig e-mail-adresse, og hvis din er “læsbar”, kan du muligvis tilføjes til nye junk mail-lister. Hvis din e-mail f.eks. Er Malia@Newcompany.com, skal du skrive den som _Malia_at_Newcompany_dot_com sammen med en note for at fjerne underskriverne. Underscorer og andre specialtegn kan ikke “oversættes” af disse bots. Ved at ændre din e-mail for at være læselig for mennesker, men ikke spambots, reducerer du mængden af junk mail, der er knyttet til dit offentlige indlæg.

Mens spam e-mail kan være ret irriterende, kan du hvis du tager de passende forholdsregler fra begyndelsen af hver ny hjemmeside du tilmelder dig, vil du i høj grad reducere det antal du modtager. Reduktionen i rod har en følelse af lethed og organisation i din indbakke. Tillykke med at have øget din lykke og cybersikkerhed!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.